Copii

Pagină dedicată programului de catehizare pentru copiii din clasele I-IV ,,Hristos împărtăşit copiilor” desfăşurat în parohia noastră începând cu anul 2007.

Această prezentare necesită JavaScript.

Despre aceasta puteţi citi aici:

20.04.2010: Vizită catehetică în parohia „Înălţarea Domnului”din municipiul Târgu Jiu

Reprezentanţii Biroului de Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi de Catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei au organizat, în Duminica a treia după Paşti (a Femeilor Mironosiţe), cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, o vizită catehetică în parohia ,,Înălţarea Domnului” din municipiul Târgu Jiu. La manifestare a luat parte şi părintele protopop Ion Tomescu de la Protoieria Târgu Jiu Sud.

Părintele Gheorghe Ionaşcu, preot II la parohia ,,Înălţarea Domnului”, a susţinut lecţia „O întâlnire pe malul mării”, din cadrul proiectului „Hristos împărtăşit copiilor”, la care au participat peste 20 de copii. Tot cu acest prilej, au fost desemnaţi şi câştigătorii concursului de retorică, „Crezul meu”, faza pe protopopiat.

Despre această întâlnire, părintele protoiereu Tomescu a declarat: „La parohia Înălţarea Domnului desfăşurăm de aproape trei ani, în mod neîntrerupt, programul « Hristos împărtăşit copiilor », dar şi numeroase activităţi catehetice şi cu tinerii. Astăzi am definitivat şi câştigătorii concursului de retorică, „Crezul meu”, iniţiat de Patriarhia Română, la care am avut şase concurenţi. Competiţia a fost strânsă şi cu greu ne-am putut hotărî asupra câştigătorului. Cu toţii au avut lucrări foarte bune, dar mai departe nu trebuie să meargă decât unul singur. Cea mai bună lucrare a fost a domnişoarei Liao Jennifer, elev în clasa a IV-a la Şcoala Generală „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu. Îi urăm succes la faza următoare şi-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i înmulţească darul”.

În finalul manifestării, copiii, coordonaţi de doamna învăţător Groza Dumitra, de la Şcoala Generală „Pompiliu Marcea”, au susţinut un scurt program de cântec religios în cinstea Sfintelor Sărbători Pascale.

http://www.mitropoliaolteniei.ro/index.php/noutati/stiri/338-20042010-vizit-catehetic-in-parohia-inlarea-domnului-din-municipiul-targu-jiu

Cateheză şi filantropie la Biserica „Înălţarea Domnului“

din Târgu Jiu

Parohia „Înălţarea Domnului” este situată la marginea oraşului Târgu Jiu. Alături de cei doi preoţi slujitori, credincioşii de toate vârstele participă intens la viaţa parohiei. Printre acţiunile de tradiţie se numără activităţile educativ-culturale cu tinerii, programele social-filantropice şi editarea săptămânală a revistei „Calea Înălţării”.

Înfiinţată în 1992, la iniţiativa unui grup de credincioşi, Parohia „Înălţarea Domnului” se numără printre bisericile tinere din oraşul Târgu Jiu. Credincioşi de toate vârstele îi trec pragul, de aceea, părintele paroh Marius Tănasie şi părintele slujitor Gheorghe Ionaşcu au încercat să găsească cele mai potrivite mijloace de catehizare. Astfel, atât cei mari, cât şi cei mici se întâlnesc la biserica parohiei, în fiecare seară de duminică, pentru a vorbi despre Dumnezeu.

Program de catehizare pentru copii şi tineri

Parohia este implicată de trei ani de zile în poiectul „Hristos împărtăşit copiilor”. Lecţiile de cateheză le susţin în biserică cei doi preoţi, în fiecare duminică, la ora 15:00. La început veneau doar câţiva copii. Acum însă, partea din dreapta pronaosului este neîncăpătoare. „Sunt tineri care, deşi au încheiat prima parte a programului, au hotărât să continue. Dorinţa lor de a veni la biserică era evidentă şi nu va putea decât să crească din ce în ce mai mult. De aceea a trebuit să-i primim în continuare şi pe dânşii”, mărturiseşte părintele Marius Tănasie, parohul Bisericii „Înălţarea Domnului”. În luna mai a anului trecut, la Parohia „Înălţarea Domnului”, s-a format şi un grup parohial de tineri voluntari. Astfel, hramul bisericii de anul acesta a fost un prilej de îndoită sărbătoare pentru parohie. „Am sărbătorit, odată cu hramul bisericii, ziua noastră onomastică. A fost un an cu bune, cu rele, cu împliniri, cu regrete, dar mulţumim lui Dumnezeu că ne-a adus pe toţi împreună. Am avut şi încă avem ce învăţa unii de la alţii, de aceea ne dorim să crească numărul tinerilor participanţi la întâlnirile noastre duminicale”, declară Radu Bogdan Buţu, coordonatorul grupului parohial de tineri.

Revistă parohială editată săptămânal

Din activitatea grupului parohial face parte şi editarea săptămânală a revistei „Calea Înălţării”. Este un mod eficient prin care se face cunoscută viaţa parohiei. Număr de număr, aici semnează articole părinţii slujitori, unii tineri, credincioşi şi chiar participanţii la programul „Hristos împărtăşit copiilor”. Activităţile social-caritative sunt, de asemenea, la loc de cinste în Parohia „Înălţarea Domnului”. De serviciile social-filantropice se bucură atât oamenii săraci din parohie, dar şi cei din parohiile învecinate. „Atunci când auzim că sunt cazuri de inundaţii, sau altfel de calamităţi naturale, încercăm să acordăm sprijin prin ajutoarele pe care le strângem alături de enoriaşii noştri. Am avut o situaţie mai specială în localitatea Albeni, când a trebuit să intervenim, alături de mai multe parohii din oraş, pentru a sprijini câteva familii ale căror locuinţe fuseseră avariate de alunecările de teren”, a mai spus părintele Tănasie.

http://www.ziarullumina.ro/articole;1280;1;40218;0;Cateheza-si-filantropie-la-Biserica-Inaltarea-Domnului-din-Targu-Jiu.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.